5 savijeta za čišćenje kako bi skratili vrijeme.

Slobodno vrijeme je dragocjeno

Čišćenje ljudima predstavlja naporan zadatak koji se na kraju balade ipak MORA odraditi. Danas je situacija ipak malo drugačija. Umjesto nas, čišćenjem se bave nove tehnologije, a nama neiskorišteni sati nakon napornog dana ostaju za zasluženo uživanje.

Tehnološki napredak uzimamo zdravo za gotovo.

Često znamo uzeti zdravo za gotovo tehnološki napredak u sferi održavanja kućne higijene. Većina nas posjeduje perilice rublja i perilice suđa. Samo si zamislite koliko napora i vremena biste morali utrošiti kako bi ručno prali svoju odjeću i rublje? Teško povjerujemo pričama svojih baka kada nam govore koliko su vremena trošile na održavanje higijene doma i čudimo se na koje načine su morale čistiti. Do prije nekoliko desetljeća, na pranje podova, suđa, odjeće i posteljine, trošilo se i po nekoliko sati dnevno.

 

Koliko smo mi vremena zapravo uštedjeli?

Čovjeku se čini da čišćenju zapravo nikad kraja, dobro u neku ruku to je istina održavanje doma je posao koji se radi svaki dan i to se ne može izbjeći. Recimo na primjer, za ručno pranje suđa nekad je trebalo i do pola sata, naravno ovisno koliko je suđa u pitanju. Postoje dnevni zadaci poput čišćenje mrvica, pomesti pod u stanu ili kući, pranje podova…to su zadaci koji su trajali pa i do 1 sat. Ako nisu bile te sreće da si mogu priuštiti perilicu za pranje veša ili su jednostavno htjele uštedjeti struju, starije generacije na ručno pranje odjeće i posteljine trebale su više od 2 sata.

Za čišćenje dlake od kućnog ljubimca u stanu trebalo je još dodatnih 15 minuta svaki dan.

Blago nama

Na svu sreću, mi smo rođeni u nekom drugom dobu u kojem je tehnologija podosta skratila vrijeme čišćenja. Mrvice možemo počistiti ručnim usisavačem, suđe oprati u suđerici, a odjeću i posteljinu u perilici za rublje. A na kraju dana i usisavanje je jedan od zadataka koje moramo „ručno“ raditi, no danas možemo ostaviti taj posao robotskom usisavaču, koji i taj dio posla radi umjesto nas, pa to vrijeme možemo korisnije utrošiti.

Kada bismo usporedili vrijeme koje smo uštedjeli na ručno čišćenje prije i danas, dolazimo do uštede od najmanje 3-4 sata. Sat vremena ipak treba potrošiti na pranje podova i programiranje pametnih uređaja, ali nama i dalje ostaje dovoljno vremena za odmaranje i prijeko potrebno slobodno vrijeme.

Savjeti za uštedu vremena prilikom čišćenja

Nismo svi baš sa vremenom da napravimo generalku u svom domu baš svaki tjedan i da dom pripremimo za novi. Tako bi si rado što više vremena skratili radeći čišćenje koji na čeka iz tjedan u tjedan. Zato vam dajemo 5 savjeta, trikova i takozvanih „hackova“ koji ubrzavaju proces samog čišćenja olakšavaju nam život kada je riječ o ribanju našeg doma.

 1. Čistite “u hodu”. Dok kuhate, operite posuđe koje više neće koristiti. Očistite mrlje čim padnu na štednjak ili pod, a svaki dan obrišite umivaonik od ostataka paste za zube ili sapuna.
 2. Neka vaši stari limovi za pečenj ponovno zabljesnu, koji su se nakon bezbroj ispečenih kolačića već pošteno zapekli. Kombinacija sode bikarbone i hidrogen peroksida uništit će svaki trag zapečene masnoće bez puno ribanja! Na površinu nanesite sodu bikarbonu, pošpricajte peroksidom pa dodajte novi sloj sode. Pustite da stoji dva ili tri sata i bit ćete zapanjeni rezultatima.
 3. Mirišjavi dom nemora biti nedostižan san, a uz to nemorate koristiti umjetne ovlaživaće zraka niti ih skupo platiti. Dovoljno vam je dublji lonac, malo vode različiti sastojci poput ružmarina, limuna, cimeta i slično koje ćete na štednjaku zagrijati kako biste dobili izvrsnu aromu u svom domu.
 4. Kako bi vaši poklopci plamenika na štednjaku zasjali najjednostavniji način je postaviti ih u plastične vrećice sa zatvaračem u koje ćete uliti amonijak te pustiti da odstoje. Ako imate Staklenu ploču na štednjaku na kojoj se nakupila masnoća i prljavština možete za čas očititi kombinacijom klasičnog deterđenta za pranje suđa i sode bikarbone. Blago izribajte površinu da bi se opet zasjala kao nova.
 5. Očistite perilicu posuđa u tren oka. Prvo projerite odvod da bi provjerili jesi li komadići hrane zapeli u pumpi. Nakon toga stavite šalicu alkoholog octa na gornju policu perilice te pustite prgram pranja na najvišoj temperaturi. Ocat će pomoći s masnoćom i mirisom. Nakon što ciklus završi posipajte dno perilice sa pozamašnom količinom sode bikarbone i pustite kratki ciklus s najvišom temperaturom.

Robot čistač – robot za čišćenje podova

 

 

 

 

 

 

 

 

Ovaj zgodni, učinkoviti i praktični robot za čišćenje štedi vrijeme i trud prilikom čišćenja podova. Radi vrlo jednostavno. Dovoljno je ostaviti ga na podu i pritisnuti gumb za aktivaciju zadatka čišćenja svih prostorija u kući. Kad naiđe na prepreku, okrene se u drugom smjeru i nastavlja čistiti, dosežući tako svaki kutak.

Robot usisavač Ubot

 

 

 

 

 

 

 

 

Dosta vam je čišćenja podova u vašem domu? Predstavljamo vam nevjerovatan UBOT robot usisavač za čišćenje podova bez muke.

Robot usisavač Ubot osmišljen je kako bi vam olakšao život. Sve što trebate učiniti jest staviti ga na pod i uključiti pritiskom na dugme. Tako jednostavno i komotno.

Robotski čistač 4 u 1 – CECOCLEAN

 

 

 

 

 

 

 

 

Ovaj profesionalan robotski čistač koji radi 4 radnje mete, usisava, čisti i briše pod. Robot ima “pametnu navigaciju” sa senzorima blizine rubova za zaštitu od pada. Odličan je za kućanstva sa kućnim ljubimcima, vrlo efikasno usisava dlake kućnih ljubimaca. Na punoj bateriji robotski čistač radi 70 minuta, nakon toga vraća se na bazu te se ponovno puni, nakon čega ponovno kreće u akciju.

Robot Za Čišćenje Prozora – CECOCLEAN WINROBOT

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Usisna snaga: automatsko prianjanje
 • AI tehnologija: navigacija umjetnom inteligencijom
 • 3 automatska programa čišćenja
 • Tipka Twice: dvaput uzastopno čisti površinu
 • Čišćenje na suho ili mokro
 • Sustav AutoStop: automatski se zaustavlja na kraju ciklusa
 • Čisti sve vrste površina (stakla, pločice, glatke površine…)
 • Velika brzina čišćenja: 4 min/m²
 • Visoki usisni kapacitet i minimalna razina buke
 • Snaga: 80 W

Odgovori